X-Faktor első élő adás



A szombati volt az első élő show a magyar X-Faktorban, ami szerintem az elvárásoknak megfelelő színvonalú volt. Teljesen ilyen minőségű show-t vártam egy ilyen hírnevű műsortól, ami persze nem csak egy műsor, hanem egy brand.
Ami a versenyzőket illeti, nézzük csak kik is jutottak be a legjobb 12 közé és melyik versenyzőnek melyik mentor segít!


  • Szabó Mariann - Nagy Feró
  • Wolf Kati - Nagy Feró
  • Janicsák Veca - Geszti Péter
  • Shodeinde Dorka - Geszti Péter
  • Takács Nikolas - Keresztes Ildikó
  • Király L. Norbert - Keresztes Ildikó
  • Vastag Tamás - Keresztes Ildikó
  • Vastag Csaba - Nagy Feró
  • Domokos Fanni - Geszti Péter
  • Summer Sisters (Nyári Edit és Nyári Alíz) - Malek Miklós
  • Non Stop - Malek Miklós
  • Mimi és Gergő - Malek Miklós


Az első élő adásban a versenyzők egy-egy 21. századi slágert tettek a magukévá, elsőként - az én kedvencem - Szabó Mariann lépett színpadra, aki egy Pink számot adott elő, mégpedig a So what című slágert. Ami teljesen ráillett az énekesnőre, de mégsem adta át magát a hévnek és nem élt eléggé a színpadon. Pedig nagyon jól énekelt és dögös is volt. Meg ő egyébként is színpadra termett, már láthattuk hazai zenei produkcióban.
Wolf Kati Sarah Connor From Sarah With Love című dalával lépett színpadra, s amint énekelni kezdett a stúdióban megfagyott a levegő! Lehengerlő előadás volt, Kati hangja és kinézete is ámulatba ejtette a közönséget, nem is volt kérdés, hogy továbbjut -e.
Janicsák Veca, Alicia Keys If i ain't got you című dalával varázsolta el a közönséget. Az előadás nagyon rendben volt, bár a zsűrinek nem tetszett a lány ruhája, pedig az is jó volt, bár lehetett volna valami elegánsabb. Szépen énekel a lány és ő maga is szép, de szerintem egy tucathang. Persze talán, ha mutat magából mást is, más lesz az én véleményem is. De mindenesetre tetszett az előadás.
A Non Stop hatalmas volt szombat este! A fiúk Lady Gaga Bad Romance című dalát adták elő, egészen egyedi stílusban és egészen egyedi öltözékben jelentek meg a srácok. Szerintem az övék volt az este legerősebb produkciója.
Mimi és Gergő Jordin Sparks és Ne-Yo No Air című dalát adták elő, ami annyira rosszul szólt, hogy az már gáz...Külön-külön jók voltak, de együtt nagyon rosszul csengett a hangjuk. Pedig szépek is voltak, meg minden, de....Feró azt mondta nekik, hogy kéne egy kis "mutyi". Arra gondolt, hogy ha lenne valami a duó tagjai között, jobb lenne az összhatás is. Erre Mimi fintorgott egyet, szerintem teljesen igaza volt. Ne várjanak már ilyet tőle! Rosszul szóltak az tény, de az is, hogy erővel rakták össze őket és nem is volt igazán idejük összecsiszolódni. Mi a fenét vártak ettől a "kényszerházasságtól" a mentorok???
Domokos Fanni, hozta önmagát. Egy hasonlóan színes egyéniség, Katy Perry dalát hozta el a Hot and Cold-ot. Szerintem ott volt a szeren a csajszi, mind hangilag, mind előadás ügyileg.
Takács Nikolas szuperjó volt, Gnars Barkley Crazy című dalát adta elő. Laza volt, dögös és nagyon jól énekelt. A táncmozdulatai is lehengerlőek voltak, meg a srác úgy egyben van! Az előadás során az volt az érzésem, hogy egy új,  magyar Justin Timberlake születik a személyében. Talán így lesz! Ránk fér már egy szupersztár, világsztár!
A Vastag fiúk is zseniálisak voltak, bár nekem az idősebb srác jobban tetszett. Ő a Calling Wherever you will go című dalát adta elő. Dögösen szemezett a kamerával és jeget olvasztó hangon adta elő a világslágert. Az öccse egy Robbie Williams számot adott elő a Come Undone-t, ami nem volt rossz, de felejthető. Hát tőle, nem estem hasra.
Viszont Király L. Norberttől igen! Hatalmas volt a srác, mondták is neki, hogy van akiből a legrosszabbat hozza ki az élő adás, belőle pont ellenkezőleg. Tök jól nyomta Kid Rock All summer long című számát. És az a tánc...Kész a csávó!
Shodeinde Dorka, Beyoncé Halo című feldolgozás számát énekelte. Szerintem a lány végig máshol járt az előadás alatt és végigszenvedte az egészet. Ez a hangján is hallatszott és az arcán is látszott. És az, hogy elrohant mielőtt Balázs elmondta volna a telefonszámait, bizonyította mindezt. Nem tetszett.
A Summer Sisters végre levetkőzte színpadiasságát és műviségét, a Pussycat Dolls Hush, hush című dalát vitték színpadra. A két lány hús-vér énekesnővé vált, nem pedig robotok voltak a színpadon, mint korábban. És bulihangulatot teremtettek az X-Faktor színpadára!

A legjobbak szerintem (sorrendben) Non Stop, Király L. Norbi, Summer Sisters, Szabó Mariann voltak.
Végül valakinek ki is kellett esnie, Szabó Mariann párbajozott Mimivel és Gergővel és a zsűri a Nagy Feró által pártfogolt Mariannt hagyta bent. (Teljesen jogosan!)
Néhány videó a szombati viadalról!





0 megjegyzés: