Rihanna - Talk that Talk KRITIKA!

Körülbelül már három hete megszereztem a Talk That Talk című albumot, de csak tegnap szántam rá magam, hogy végig hallgassam. Persze ebben közrejátszottak az eladási mutatók: egy hét alatt platina minősítést ért el Angliában. Aztán nekiláttam az új Rihanna albumnak.
És megfogalmazódott bennem: miért is olyan felejthetetlen előadó Rihanna. Szerintem azért, mert habár világsztár lett belőle egészen fiatalon, és mindössze 23 évesen a világ a lábai előtt hever, nem feledkezett meg a gyökereiről. R&B énekesnőként kezdte, és ma is ilyen zenét játszik. Habár vannak dance számai is (S&M, We found Love, Where have you been), nem távolodott el eredeti stílusától. És a karibi ritmusok (Rihanna barbadosi származású) ma is ott vannak a dalaiban.

A lemez a dallamos és fülbemászó You da one című dallal indul, amely egyébként a kettes számú single a lemezről. Aztán dance-s irányba megyünk el a szintén slágeres hangzású, ám gyorsabb tempójú Where have you been-nel, ezt követi a már kész sláger We found love.
A címadó dalhoz az alaphangulatot Jay-Z rap betétje adja meg és a súlyos dobok, mély basszusok keménnyé teszik a dalt. A Cockiness megintcsak egy pergős, sok dobbal fűszerezett nóta, a dalszerzői munkában pedig maga az énekesnő is részt vett.
Az egyik személyes kedvencem a lemezről a Birthday cake, de hiába annyira jó szám és annyira kemény a hangszerelése és a szövege is, mindössze 1 perc 21 másodpercig élvezheti a hallgató.
Az első líraibb hangvételű dal a lemezen a hetedik helyre szorult, ez a We all want love. A Drunk on love megint csak lírai hangvételű, hiszen már eleve azzal indítja a dalt Rihanna, hogy "úgy érzem menthetetlenül romantikus vagyok". Technikailag nem egy egyszerű dal, de az énekesnőnek ez is jól áll.
A Roc me out bulizós dal és nagyon-nagyon fülbemászó. Nem is csoda, hogy ilyen jóra sikerült, hiszen Stargate jegyzi a nótát. Futurisztikus és egyben sötét a hangszerelés.
Még a Watch n Learn is tetszik, habár ez a Rihanna-féle karibi nótakör egy darabja, de még beveszi a gyomrom.
Az utolsó dal egy igazi ballada a Farewell, ami szerintem tökre felejthető.

Összességében egy olyan albumot sikerült összehozni, amit érdemes megvásárolnia még az egyszeri magyar zenekedvelőnek is, hiszen egy kivételtől eltekintve fantasztikus dalok vannak rajta. Az ember meghallgatja és party hangulata lesz.
Az hallatszik a dalokon, hogy nem kevés pénzt fektettek a lemez összerakására; rengeteg vokál hallatszik és a közreműködők névsorát végigfutva látható, hogy a legjobb producerek álltak fel Riri mögött. Dr. Luke, Stargate, Calvin Harris, The Dream vagy éppen Alex DaKid.

A lemez már kapható idehaza is, erre a linkre kattintva rendelhetitek meg!
Az összes dal meghallgatható az énekesnő VeVo csatornáján, ezen a linken!

0 megjegyzés: