Lady Gaga new album details

Photobucket





Lady Gaga ismét kiadja a korábban 4 millió példányban eladott - tegnap én is vettem egyet! - albumát a The Fame-t, The Fame: Monster néven. Az albumon megtalálható lesz az első kiadás összes dala és 8 új dal is. Az új korongon, ami az Interscope gondozásában kerül a boltok polcaira, olyan dalokat találhatunk majd, amelyek az elmúlt egy év eseményeit zenésítik meg. Ugyanis, amióta kiadta debütáló albumát, Lady Gaga körül felgyorsultak az események. "A Fame új kiadásán olyat dalokat hallgathattok, amelyeket nem írtam meg az első lemezre." - mondta az amerikai énekesnő. - "Miközben a Világot jártam, elég sok szörnyeteggel találkoztam, ezek egy-egy dalban találhatóak meg. A félelmem a szex szörnyetegtől, az alkohol szörnyetegtől, a szerelmtől, a halál szörnytől, a magány stb."
Hozzátette: a dalokat akkor írta, amikor Kelet-Európában turnézott, úgyhogy az új dalok elegyei a kommersz, gótikus hangzásnak és a kilencvenes évek dance melódiáiknak, és ez áll szemben a 80-as évek lírai, melankolikus pop zenéjével. Minden dal útközben született, de divatbemutatók alatt is írt dalokat, de nem írt mégsem pénzről, csillogásról, hírnévről. Van egy lírai dal is az új korongon, a Speechless, amelyet az édesapjáról írt Lady Gaga, ez a kedvence, ahogyan mondta. Ezek a dalok a lelkéből szólnak és egyfajta kitárulkozásnak szánja őket a rajongói elé.
Az első szám az új nyolcból, a Bad Romance, amelyben a már megszokott és jól bevált RedOne hangzással találkozhatunk. Ez nem csoda, hiszen ő volt a dal producere. De dolgozott még az albumon Rodney Jerkins, Teddy Riley, Ron Fair és Fernando Garibay is.

Lady Gaga will release The Fame Monster, a re-package of her 4 million-selling album The Fame. The album will include the album The Fame's tracks, along with eight entirely new songs. The Fame Monster, deals with the seamier side of fame, as experienced by Gaga over the course of her last history-making year. The new version will be released on November 24, 2009.

Lady Gaga said: "On my new CD The Fame Monster, I wrote about everything I didn't write on The Fame. While traveling the world for two years, I've encountered several monsters, each represented by a different song on the new record: my 'Fear of Sex Monster,' my 'Fear of Alcohol Monster,' my 'Fear of Love Monster,' my 'Fear of Death Monster,' my 'Fear of Loneliness Monster,' etc."

"I spent a lot of nights in Eastern Europe, and this album is a pop experimentation with industrial/Goth beats, 90's dance melodies, an obsession with the lyrical genius of 80's melancholic pop, and the runway. I wrote while watching muted fashion shows and I am compelled to say my music was scored for them. I also composed a ballad for the album, 'Speechless,' a song for my father, and it's my favorite work of all. I wrote every piece on the road - no songs about money, no songs about fame. I wrote it for my fans, so I wrote everything in between."

The first single, the RedOne-produced "Bad Romance," will be released in early November. But on the new tracks has worked Teddy Riley, Rodney Jerkins, Ron Fair and Fernando Garibay too.

0 megjegyzés: