No talking, just Listen!

The very hairy David Guetta uploaded some sneek peaks of his brand new and sixth studio album Listen's tracks. So we could get a taste of the new Guetta record. 

Az egyre inkább gyöngyhajú lányra hasonlító David Guetta a minap több előzetest is feltöltött a november 21-én megjelent Listen című - a sorban hatodik - albumának dalaiból. Kb. az összes dalból kapunk ízelítőt.

Kezdve a Bebe Rexhaval közös Yesterdayből. A nóta igencsak pörgős, fülbemászós és a vokalista érdekes hangja teszi teljessé a zenei élményt.
Gutta The Whisperer című szám kedvéért ismét összeállt a földöntúli hanggal rendelkező ausztrál énekesnővel Siaval. Ez egy David Guettához képest túl lassú nóta, érdekes. Aztán ezt ellensúlyozza a Showtekkel közös Sun Goes Down, ami már sokkal partizósabb nóta. Afféle nyári himnusz, persze ez adódik a címéből is. :D

First of all the uptempo track featuring Bebe Rexha. It is a very earworm song, and the Bebe Rexha's very special voice makes it perfect. 
Guetta teamed up again with aussie singer Sia for the ballad???? The Whisperer. This is a really not so Guetta-isch single. Very interesting from him. But then comes the Showtek featured Sun Goes Down, which one is a real party anthem, a summer hit you can say. 
 
Az album címadó dalában nem más, mint John Legend a vokalista, és nem gyenge hangulatot varázsol a Grammy díjas énekes a Listen című számnak. Egy kicsit olyan érzésem van a daltól, mint anno a When love takes overtől, olyan légies az egész. Jó persze ez mainstream, meg sokak szerint Guettás, tehát tucatzene. De sokan  azért szeretik a francia DJ zenéit, mert ez a szabadság, könnyedség és légiesség egyszóval felszabadultság árad belőlük. Van ez a Lift me Up című szám is, amely tipikus szabadsághimnusz. Már, ha szabad ilyet mondani rá, de azért kicsi afrikai beütése is van. Ezt követi a Hey mama! de ezt már korábban elemeztük, úgyhogy még egyszer nem térnék ki rá.


The album titler song Listen features Grammy award winner John Legend. His hypnotic voice adds a whole new mood,  and outcome to the song. I get the same feeling from Listen when i listen to When love takes over. It is a really freedom song, which is Guetta's speciality. Okay, i know some people say, that he is mainstream, and what he creates is nothing but commercial trash. But there are also some people who loves Guetta's music for that feeling what he gives for you with this songs: freedom, ease, and liberation! Just like the song Lift me up. Then comes Hey mama!, i already wrote about it, last week.

Érdekesség, hogy van még egy Sia szám a korongon, a Bang my head egy kicsit sem olyan zombulós, mint a Whisperer, hát olyan fesztiválon-ugrálós David Guetta szám! :D
Emeli Sandéval még sose csinált közös számot a francia, de most van ez a What i did for love című zene a Listen című új korongon, és az az érzésem támadt, hogy: "basszus, miért nem találtak előbb egymásra ezek ketten????" Nagyon ott van a dal!

És amire nagyon kíváncsi voltam amikor végignéztem a tracklistát, hogy vajon mit hozott össze a két zenész géniusz Ryan Tedder meg David Guetta. Az S.T.O.P. című nóta bizonyítja, hogy ha két nagy fejet összedugnak, abból csak epikus erejű mestermű születhet.
Régen nagy kedvencem volt Ms. Dynamite, volt az a száma, hogy Takes no more, meg talán még utána két vagy három nótával jelentkezett, de eltűnt valahogy. Hál' Istennek Davidünk rátalált a brit tehetségre, aki Elliphanttal közösen vett részt a No money no love című szám munkálataiban. Nem rossz, nem rossz. De azért lehetne jobb is, de örülök nagyon Ms. Dynamitenak. :)
Nagyon langyos nótának tartom az I'll keep loving yout... amiben Birdy meg Jaymes Young vokálozik. Hát, majdnem bealudtam...

What i did for love is a real catchy one, featuring Emeli Sandé. When i listened to this track, the question hit me: why didn't find them each other earlier??? Then i was very curious about the collaboration of Gutta and Ryan Tedder. I really do love Tedder's voice and also his songs. So, this two genius made something really really great, because S.T.O.P. is one of my fav new DG songs! 
Earlier, maybe still in the 90's Ms. Dynamite was one of my favorite artists, she released the hit Takes no more and few others after but then she's gone. Now, Guetta found the british rapper and recorded No money no love with her. Hooooooly sh*t! This song is amazing! 

Na, de a Scripttel kiegészült Goodbye friend azt hozta, amit vártam. Igen jó kis nóta, tipikus zúzós Guetta szám.

Összességében Guetta mester valami újat is hoz a Listen című albummal, de azért ad nekünk az original partyhimnuszos önmagából is. Felvonultat egy csomó sztárt, köztük kicsit elfeledetteket, vadiújakat és jól bevált közreműködőket is. Na, én biztos megrendelem a korongot, amint megjelenik!

Summary: Guetta-master had created something awesome again with his sixth studio album Listen. He brings alos something new with his brilliant musicality, at the same time he stayed true to the original David Guetta sound. There are bouncing party anthems on the record, besides slower tracks. He collaborated with newcomer artists, brings back bit forgotten musicians and uses well-tried mates. I'm really sure, will buy this album!

Tracklist:
1. Dangerous ft. Sam Martin
2. What i did for love ft. Emeli Sandé
3. No money no love ft. Showtek, Elliphant, Ms. Dynamite
4. Lovers on the sun ft. Sam Martin
5. Goodbye friend ft. The Script
6. Lift me up ft. Nico&Vinz and Ladysmith Black Mambazo
7. Listen ft. John Legend
8. Bang my head ft. Sia
9. Yesterday ft. Bebe Rexha
10. Hey Mama! ft. Nicki Minaj, Afrojack
11. Sun Goes Down ft. Showtek, Magic and Sonny Wilson
12. S.T.O.P. ft. Ryan Tedder
13. I'll keep loving you ft. Birdy and Jaymes Young
14. The Whisperer ft. Sia

0 megjegyzés: