Introducing: Meduza

Beszélgessünk kicsit a Meduza-ról, amely - az én előzetes elképzelésemmel ellentétben - nem egy embert takar, hanem egy olasz dj formációt. A Luca de Gregorio, Mattia Vitale és Simone Giani által alkotott triónak eddig olyan slágereket köszönhetünk, mint a Lose Control Becky Hill-lel, vagy a Piece of your heart a Goodboys-szal. A munkamegosztás elég rendhagyó a Meduzában hiszen Luca a hangmérnök szerepét tölti be a stúdióban, Simone a szintiket bűvöli és Mattia a lemezjátszók mögött brillíroz, valamint a fellépéseken ő, egyszemélyben képviseli a Meduzat. 

Az új track pedig a Paradise címet viseli és igazából annyira nem is új, hiszen a Dermot Kennedyvel rögzített dal még tavaly októberben debütált a videómegosztón. Gyalázat, hogy csak 247 ezer lájkot kapott, viszont jó sokan hallgatják, mert már közelít a 19 millióhoz a lejátszások száma. Spotify-on ennél sokkal többen pörgetik és nem is csoda, hiszen fülbemászó, tempós - szerintem - future house számról van szó. 

Nem tudom, tudtátok -e, de a Meduza tavaly két Grammy díjat is bezsebelt, amelyeket a legjobb dance dalnak adták a Piece of your heart-ért és az év legjobb áttörése kategóriában szintén ezzel a dallal nyertek egy arany gramofont. A formációt az elmúlt esztendő house szenzációjának is nevezik, hiszen alig egy év alatt a teljes ismeretlenségből mindenki kedvencévé váltak. Meglátjuk, idén mit alkotnak!

         

Let's talk about Meduza, which is not just one artist, but three italian producers. The members of the trio are Luca de Gregorio (sound), Mattia Vitale (keyboards) and Simone Giani (DJ-ing). The group released hits like Lose control featuring Becky Hill and Piece of your heart featuring Goodboys. 

 

 The new song titled as Paradise (you can listen above) and in fact is not that new, because the guys released it last October. It is a shame that the song only has 247 k likes on youtube, but the number of plays is really joyful over 18M. More people are listening to it on Spotify, because it is a real cactchy uptempo - in my opinion - future house track. 

I don't know if you already knew it but Meduza won two Grammys last year for Piece of your heart in the category of best dance song and breakthrough artist of the year. Some say, that the group was the house sensation of 2020, because in less than a year they went from totally unknown to top dj trio.

We'll see what they're cooking up for us in 2021. 

0 megjegyzés: